Mindfulness en bevrijding van depressie

Het boek mindfulness en bevrijding van depressie met als subtitel: voorbij chronische ongelukkigheid. Een goed boek over het onderwerp mindfulness. Mindfulness is een revolutionaire behandelwijze. Voor wie lijdt aan depressie is dit echt een nuttige gids om emotioneel evenwicht te bereiken. Voor professionals in de psychische gezondheidszorg zou het verplichte literatuur moeten zijn, tenminste volgens Daniel Goleman.

In het boek worden verborgen psychische mechanismen blootgelegd die onder andere ten grondslag liggen aan depressie, maar ook aan een doenerig bestaan. In het boek worden aanwijzingen gegeven hoe je weerbaarder kunnen worden met tegenslagen in het leven en het helpt - tot wanhoop leidende denkpatronen - te doorbreken. Het bevat een bewezen werkend en gemakkelijk toepasbaar zelfhulpprogramma om terugkerende chronische ongelukkigheid te verminderen. 

Ik vond het een zeer leesbaar boek. Het geeft veel inzicht in wat mindfulness is. Het geeft ook handvatten. Het boek is als een zelfhulpboek geschreven.

Loods Loopbaan advies