Vragen aan Loods

Hoe kom ik weer (in de goede) beweging? 

Wanneer je de bekende bakens onderweg niet meer ziet of wanneer je je lichaam of je geest niet meer goed begrijpt kan iemand met verstand van zaken een tijdje met je mee opweg gaan (loodsen).Soms kom je tot de ontdekking dat je al lange tijd geen bakens onderweg hebt gehad en dat het fijn zou zijn deze te ontwikkelen.

Waarom nu Loods als bedrijfsnaam?

Een loods, is een professional die in havensteden, via een klein bootje (loodsboot of 'pilot'), naar een groot schip vaart en de kapitein van dat schip helpt de (vreemde) haven in of uit te varen. De metafoor van de Loods is gekozen, omdat ik (Ronald Bremer) het belangrijkste deel van mijn leven in havensteden heb gewoond en nog steeds gefascineerd ben door dit fenomeen. De havensteden waar ik woonde zijn; Rotterdam, Den Helder, Weesp en Zutphen. Zie voor een nadere kennismaking het filmpje hieronder!

Zoals eerder geschreven boeit het me dat hele grote schepen tegemoet worden gevaren door een héél klein loodsbootje van waaruit je de loods ziet opstappen. De loods vaart een paar uur mee met de kapitein van zo'n enorm schip, om hem/haar in of uit de haven te krijgen. De metafoor 'Loods' is ook dat de klant - kapitein van zijn of haar 'levensschip' -  de hulp inroept van een begeleider om een aantal uren koerssuggesties te krijgen. De 'kapitein' blijft verantwoordelijk, heeft de regie of wordt uitgenodigd deze weer te nemen. Een loods geeft hoop en helpt een goede koers uit te zetten. De meevarende loods, heeft respect voor de reis die de kapitein met het schip al achter de rug heeft. De metafoor 'Loods' is verder gekozen omdat blijkt dat veel klanten van Loods, vergeten zijn wat ze allemaal op hun reizen hebben meegemaakt. Welke kwaliteiten zij hebben als stuurman / vrouw en welke kwaliteiten hun schip heeft en welke lading het schip eigenlijk vervoerd. Maar ook dat de eigenaar van het schip weer de toekomst in gaat kijken en een visie heeft op het vervolg van de tocht. Voor teams gaat dit verhaal ook op. Ook teams kunnen kwijt zijn waar ze naar op weg zijn, of wat hun identeit is. Ook teams kunnen vaak een 'Loods' wel gebruiken.

Opleidings- en werkervaringsachtergrond

Ronald Bremer deed na zijn VWO, HBO- Verpleegkundige, Vervolgens studeerde hij aan de Erasmus Universiteit Beleid en Management Gezondheidszorg. Hij werkte ruim 10 jaar als organisatieadviseur in ziekenhuizen. Vervolgens specialiceerde hij zich het begeleiden van mensen in lastige situaties die vragen om keuzes en sturing. Hij is opgeleid tot mediator, coach, loopbaanadviseur, psychodramatherapeut,  ademtherapeut, traumatherapeut, teambegeleider (Ontwikkelgerichte benadering, R. Van damme). De laatste 15 jaar werk hij vooral als (loopbaan)coach, counseler en teambegeleider. Ook werkt hij als HR Developmentadviseur in deeltijd bij de hogeschool Utrecht. Verder publiceerde hij samen met Cees van Elst twee artikelen over een fundamentele aanpak van stress onder de naam Heartfulness.  www.box.net/s/mj7i4acokaby4byqhghr en www.box.net/s/c05b572656d1d88fece8

Verder werkt hij in navolging van diverse beroepscodes (NVGP, VMP, NVP en NOLOC). Hij is ZBF gecertificeerd coach, zodat hij kan worden vergoed door Livvit, een preventiepakket van Achmea, voor hogescholen.


Loods Loopbaan advies